Ужиленият пътник пристигнал тази сутрин на автогарата в софийския квартал "Овча Купел", откъдето си хванал такси, съобщава БГНЕС. За разстоянието от приблизително 2 км до турски ресторант, намиращ се на булевард "Братя Бъкстон", недалеч от резиденция Бояна, на него му е поискана сумата от 98 лева. От тях рекордните 64 лева за престой.

Между пътника и шофьора на "луксозното" такси възникнал конфликт. На място пристигнал и полицейски патрул. Все пак между спорещите било постигнато съгласие и пътникът трябвало да плати част от цената. Не се съобщава обаче колко..
Пътникът е турски гражданин, който дошъл да работи в ресторанта. Идвал в София за първи път и бил потресен от цената на таксито, съобщи bTV.

През лятото на 2009 г. таксиметров шофьор поиска 200 лева от чужденка за превоз от летище София до ул. "Раковски". Тогава също бе повикан екип на полицията, които установиха, че тарифите на таксиджията са такива, че предполагат подобна сметка - 8.60 лв. за километър и 4,30 лв. на минута престой.

На първо четене в парламента миналата седмица минаха промените в Закона за автомобилните превози, според които общинските администрации ще получат право да въвеждат пределни цени на таксиметровите превози. Така ще се премахне сегашният либерален режим, при който цените се регулираха изцяло от пазара.