Абдуллах Джьомерт е бил прострелян в главата по време на демонстрация в окръг Хатай, Южна Турция. Не е известно кой е произвел изстрела. Мъжът е бил откаран в болница, където по-късно починал.
Инцидентът е станал малко преди полунощ вчера.

20-годишен младеж загина, след като такси се вряза в група демонстранти на булевард в Истанбул в неделя вечерта.

Турската полиция и протестиращи срещу правителството отново влязоха в сблъсъци в Истанбул в нощта на понеделник срещу вторник, предадоха световните агенции. Полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращи, които запалиха автомобили, хвърляха камъни и скандираха гневни лозунги до ранните часове на вторник.
Сблъсъци имаше и в столицата Анкара.

3195 души са ранени в хода на безредиците през последните две денонощия в Турция, съобщи телевизия Си Ен Ен, като се позова на медицинските служби. По данни на телевизията 26 от ранените са в тежко състояние.

Един от основните профсъюзи обяви двудневна стачка от вторник в протест срещу правителствените репресии над демонстрантите, които синдикатът охарактеризира като „държавен терор”.

Въпреки това премиерът на страната Реджеп Тайип Ердоган, който отлетя за визита в страните от Магреб, заяви, че протестите са организирани от "екстремистки елементи". Според него случващото се не може да бъде определено като "турска пролет".

В понеделник вечерта САЩ призоваха за разследване за насилието в Турция и приканиха към сдържаност всички засегнати страни.
Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че САЩ са притеснени от информацията за прекомерно използване на сила от полицията.

Ердоган вече предупреди демонстрантите и даде да се разбере, че може да мобилизира масови подкрепления, за да потуши протестите.

Вижте снимки от протестите в Турция