Това каза на брифинг в Министерския съвет служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов във връзка с това, че сръбският военен министър е казал, че има засилен миграционен натиск от страна на България и Македония към Сърбия, предаде „Фокус“.

„Ежедневно следим оперативната обстановка както на българо-турската, така и на българо-сръбската и българо-македонската граница“, подчерта Узузнов.

Попитан дали има увеличение на пристигащи турски автобуси в България във връзка с предстоящите избори на 26 март, той отговори, че ще бъде предоставена такава информация чрез пресцентъра на МВР.

Вчера привърженици на Патриотичният Блок блокираха за кратко 3 КПП на границата с Турция. Те заплашиха, че акцията ще продължи и през следващите дни, като целта им е да не допуснат изборни екскурзианти.

Пламен Узунов не пожела да коментира това, че на заседанието на МС не се е обсъждала темата, свързана с Турция.

Министърът на вътрешните работи бе попитан и дали има разследване срещу полицейски служител в Несебър за това, че е упражнявал политически натиск да се гласува за определена политическа сила. На въпроса той отговори, че не разполага с подобна информация, но ще направи проверка.