"С кампанията на Ламбо по цяла България рейтингът на филма ще удари тавана. Затова не ние трябва да даваме пари на телевизията, а те на нас", настояват от "Позитано" 20, пише "Стандарт".

Вчера в интервю по bTV председателят на парламента Цецка Цачева заяви, че ГЕРБ не е обсъждал темата за излъчването на сериала "Стъклен дом" по време на предизборната кампания.
"Това е работа на СЕМ", беше коментарът на Цачева.

Според председателя на СЕМ Георги Лозанов, цитиран от БЛИЦ, излъчването на сериала и участието на кандидата за вицепрезидент на левицата не нарушава Закона за радио и телевизия. Затова и няма никаква нормативна база медиата да бъде санкционирана.
"В случая ще решава саморегулацията на bTV, тоест тя трябва да реши дали да спази или да влезе в нарушение на европейските препоръки за равнопоставеност на кандидатите на политическите сили по време на кампания. Преди време им дадохме да подпишат меморандум за това, който между впрочем нито една частна медиа не подписа", коментира Лозанов.

По мнението на Лозанов bTV ще се окажат в случая без вина виновни.
"Това е прецедент. От цилиндъра излезе зайче. Отдавна трябваше да се модернизира законът, защото се наблюдава приближаване на политическите кампании към шоуто и позициониране на политически продукт в него", каза още председателят на СЕМ. Според него излъчването на "Стъклен дом" със сигурност ще донесе дивидент на Стефан Данаилов, макар че във филма той присъства в роля, а не като себе си.
"Но той затова е и избран - защото е популярен", допълни Лозанов.

Кандидатпрезидентската кампания няма да попречи на снимките на “Стъклен дом”, ще се съобразим с графика на Ламбо, каза за “24 часа” в деня, в който бе обявена кандидатурата на Данаилов, продуцентът на сериала Димитър Митовски. Според него дали филмът щял да се приеме като реклама на Данаилов, било проблем на ЦИК и на bTV.
Няма проблем да се излъчва сериалът с участието на г-н Данаилов, но ако бъдем сезирани ще решаваме, смятат в ЦИК, пише вестникът.

Някои медии припомнят, че при кандидатгубернаторската кампания на Арнолд Шварценегер филмът "Терминатор 3" е бил спрян в цяла Калифорния.