Това каза премиерът Бойко Борисов, който пристигна вчера на официална среща в Белград.

Той ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Борисов беше посрещнат от президента на Сърбия Александър Вучич и от сръбския премиер Ана Бърнабич.

Там където се строи няма войни, каза Борисов. Според него трябва да покажем мъдрост, и че сме си научили уроците.

Борисов е оптимист, че могат да бъдат скъсени сроковете за приемане на Сърбия в ЕС. По думите му това ще допринесе за развитието на целия регион.

"Ние искаме единни Балкани, искаме да няма роуминг", каза министър-председателят по време на срещата на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния, която се провежда днес в сръбската столица Белград.

Бойко Борисов счита, че Сърбия винаги е била в сърцето на Европа. По думите му Балканите са натоварени с история, конфликти и кръвопролития, но вече е време това да се забрави и да се помисли как хората да живеят по-добре. Според българския премиер сега е моментът да се навакса пропуснатото.

Ние не само географски сме част от Европа, ние всички заедно не трябва да генерираме проблеми, каза Борисов.

Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия, съобщиха от правителствената пресслужба. Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна.

Утре страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите. Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област. Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония.