Сигналът за инцидента, станал на булевард "Александър Малинов", близо до клиника „Свети Пантелеймон”, е подаден около 11 часа.

Автобусът се е движил по линия 305, когато се е отклонил от пътя, ударил се в стълб, след което се блъснал в спирката. Нейната конструкция е ударила стояща наблизо жена, която е приета в болница без опасност за живота. От пресцентъра на МВР уточниха, че жената е на 70 години.
Момчето пък е пътувало в автобуса и е пострадало леко при рязкото спиране.
На място на инцидента незабавно били изпратени екипи на полицията и бърза помощ.

Пострадалата жена е настанена в хирургичното отделение на Окръжна болница. „Говорих с нея, посетихме я, в съзнание е жената. Състоянието й ще се определи след прегледите, които се очакват. Тя е седяла на спирката и от конструкцията е пострадала”, разказа пред Дарик радио Красимир Димитров - експерт по сигурността в Столичната община.

Шофьорът също е настанен в болница. По информация на Димитров вероятно той е получил инфаркт по време на шофиране. "Шофьорът е в съзнание. Правят му се консултации с различни лекари, в момента е под наблюдение", добави той. Все още от ИСУЛ, където е настанен водачът, няма потвърждение за инфаркт.

Самият шофьор Николай Борисов разказа пред радиото какво си спомня: „Наближавайки спирка 222 в „Младост” ми прилоша и започна да ме стяга сърдечната област. Правех си сметка да спра на спирката и да се обадя на гаража да изпратят друга кола да продължи, че ми става лошо. Това си го мислех, навлизах вече в спирката, изведнъж съм загубил съзнание и съм припаднал. Друго не помня”.
Той заяви, че друг път не е имал подобни оплаквания.
Борисов не знаеше, че има пострадала жена при удара на автобуса в спирката, но се успокои, когато научи, че тя е в добро здравословно състояние.