Зайберт пратил чрез Туитър съобщение, че Обама бил виновен за смъртта на хиляди хора, предаде ДПА, на която се позова и БТА. Макар неволната грешка на говорителя да била поправена, съобщението му бързо било препредадено в Германия и в чужбина.
А то гласяло: "Обама е отговорен за смъртта на хиляди невинни хора, той се подигра с основни ценности на исляма и на всички религии".

Зайберт използва Туитър, за да общува директно с обществеността. Съобщението му било пуснато с водещи думи "канцлерството".

Бин Ладен е отговорен за атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, отнели живота на 3000 души. Терорист номер едно е бил убит при ръководена от САЩ специална операция недалеч от пакистанската столица Исламабад вчера.  

След новината за ликвидирането на лидера на Ал Кайда, фотомонтаж, претендиращ, че показва окървавеното и подпухнало лице на убития Осама бин Ладен, е бил излъчен от пакистански телевизии и впоследствие разпространен по цял свят, както и по интернет. 

Агенция Франс прес проверила снимката със специален софтуер, с който било доказано, че става дума за монтаж, използващ брадата и долната част от лицето от по-ранна фотография на Бин Ладен. Брадата на изображението е мътна, ясно се вижда, че това е монтаж, заяви главният редактор на фотографския отдел на АФП Младен Антонов.
Първоначално френската агенция не разпространила снимката, но после го направила, като уточнила, че става въпрос за монтаж и огласила обстоятелствата на фалшификацията.

На сайта си американската телевизия Ем Ес Ен Би Си посочи, че двама американски представители предупредили "Ен Би Си Нюз", че изображението е подправено. Нито един американски и пакистански официален източник не е потвърдил автентичността й, допълва телевизията. До момента не е публикувана официална снимка на Бин Ладен след смъртта му.