"Галимов бе транспортиран с над 80% изгаряния и въпреки усилията на лекарите е починал", се казва в официално съобщение на Хирургическия институт "Вишневский" в руската столица, където бе настанен единственият останал жив при инцидента хокеист.

Другият оцелял - бордовият инженер Александър Сизов, също е настанен в реанимацията на московска болница, като състоянието му е критично.

Катастрофата на чартърния самолет "Як-42", отнела живота на 43 души, е най-тежката авиационна катастрофа в историята на спорта. Тя потресе цяла Русия и света на хокея. От 45-те човека в самолета 37 бяха хокеисти, треньори и служители на клуба "Локомотив", голяма част от които са национални състезатели на няколко европейски държави, включително бивши играчи от северноамериканската Национална хокейна лига.

В събота в Ярославл, който се намира на около 280 км североизточно от Москва, бяха погребани жертвите на авиокатастрофата. Ковчезите с тленните останки на загиналите бяха подредени върху ледената площадка на хокейния стадион на "Локомотив". Кадри от руски телевизии показваха как фенове с фланелки и шалове на любимия отбор ридаят, докато други са застинали в траурно мълчание. В церемонията участва и почетна гвардейска част, а премиерът Владимир Путин злезе на леденото поле на стадиона "Арена-2000" и положи по два червени карамфила пред фотографията на всеки от загиналите.