Това заяви 24-годишният Стефан Памукчиев, баща на бебето на 16-годишната ученичка Боряна, която роди на 28 ноември т.г в Горна Оряховица, цитиран от БНР.

Вчера мъжът излезе от затвора в Белене след излежана 6-месечна присъда за побой. Стефан разказва, че се запознал с Боряна преди 10 месеца. Двамата се обичали много и смятали да се оженят. Момичето забременяло през май. Двамата искали бебето и решили да го запазят. В затвора Памукчиев е давал ДНК проба за установяване на бащинство.

"Чух страшни неща за себе си, за жената, която обичам, и всичко от тях е измислица. Нито съм бил женен за друга, нито съм ром", каза Стефан, цитиран от Стандарт Нюз. Той е излежавал присъда за побой.

Експертите, направили петорната експертиза по случая, обаче са категорични, че бебето е мъртвородено, а лекарите нямат вина. Вчера директорът на Съдебна медицина доц. Станислав Христов заяви, че абортът е започнал в резултат на тежко възпалително заболяване на плацентата и че плодът не е имал шанс да оцелее.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов трябваше да бъде изслушан в парламента по случая, но изслушването бе провалено заради липса на кворум. След проваленото изслушване пред журналисти вътрешният министър каза, че ако народните представители му бяха дали възможност да се изкаже от парламентарната трибуна, щеше да отправи извинения към всички лекари, които са се почувствали засегнати от думите му.