Тогава той каза, че сградата, в която се намира Министерство на земеделието, е по-представителна и по-голямата от тази на столичното кметство и затова те трябвало да ги разменят.

Днес обаче земеделският министър Мирослав Найденов каза в кулоарите на парламента, че преместването на двете администрации ще струва много пари и затова решили с колегата си Симеон Дянков тази рокада засега да се отложи, предаде Дарик радио.

„Обсъдихме я с финансовия министър. Още като обявихме тази идея обясних, че тя е свързана с финансови разчети, имаше назначени и от двете страни – и от министерството, и от Столична община – експерти, които направиха разчети. Ние тези финансови разчети за тази година ги нямаме. По всяка вероятност и в бюджета за следващата година няма да бъдат осигурени. Така че, може би поне година и половина това няма да се случи. Мисля си, че това е добра идея, но има приоритети. Това не е приоритет”, обясни Найденов.

От думите на министъра на земеделието стана ясно, че се отлага и преместването на Агенцията по рибарство във Варна или Бургас, както и за преместването на Агенцията по горите в Пловдив, каквото намерение също имаше. Причината е отново липса на средства.