Над 100 автомобила бяха блокирани на пътя между Монтана и Лом над 6 часа.  Към 23 часа движението бе възстановено. Нямаше бедстващи хора в тежко здравословно състояние.

Инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" заяви, че проблемът е дошъл от аварирал камион.

Шофьорите да не предприемат пътуване в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч до нормализиране на метеорологичната обстановка, посъветва АПИ.

Лом и Якимово са в бедствено положение, а също и 34 села в Ловешко.

Забавяне на влаковете

Поради тежките метеорологични условия влаковете, които пристигаха и заминаваха от Централната железопътна гара, се движеха със закъснение заради замръзналите стрелки на жп линиите.

Тел. 112 блокира за около 2 часа

Телефон 112 блокира за близо два часа по технически причини. Малко преди 22 часа от МВР съобщиха, че работата на 112 е изцяло възстановена, предаде БНТ.

Причина за аварията е била профилактика на ЧЕЗ, която е предизвикала токов удар.

Линията е работила с ограничен капацитет и не е имала възможност да поема многото обаждания, които постъпват заради тежката зимна обстановка.

Шефът на столичната спешна помощ д-р Георги Гелев заяви, че е имало затруднение във вътрешната връзка между медиците и спешния телефон.

Всеки, който поради технически причини не може да се свърже с телефон 112, може да се обади на тел. 02 805 03 00, телефонна линия за спешна медицинска помощ, открита от Министерството на здравеопазването.

Закъсняха полети на летище София

Бедствената снежна обстановка доведе до редица закъснения и размествания в графика на полетите от и за летище София, но не прекъсна излитанията и кацанията до понеделник вечерта.

С разчистване и разледяване самолетите успяха да излитат, а на пътниците от другите дестинации се наложи да чакат, за да се приберат в София.