Той коментира изказването на президента Георги Първанов, който заяви, че ограничението не е оправдано, тъй като целта му е била да не бъдат допуснати до избори определени хора.

Станишев се присъедини към неговото мнение и коментира днес пред журналисти, че промяната в Конституцията от 90-те години, когато беше приета забрана за даржавен глава да се кандидатират българи, които не са родени у нас, е била конюнктурна – за да не може да бъдат издигнати "Царят и Андрей Луканов", предаде БГНЕС.

"Отпадането на ограниченията би позволил да се свалят въпросите и по отношение на Кристалина Георгиева, и на Меглена Кунева, не само по отношение на мене", каза още бившият премиер, имайки предвид и изискването кандидатът за президент да е живял в България през последните години.

Лидерът на социалистите призна, че самият той присъства в номинациите, които се обсъждат в БСП. Сред спряганите до момента други имена са Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин и Петър Курумбашев, както и Костадин Паскалев и Стефан Данаилов, но те заявиха категорично, че няма да се кандидатират.