Днес той поиска да сключи споразумение с прокуратурата по петото дело срещу него и съдът се съгласи.

Съдебният процес за инцидента на варненското летище на 6 януари 2014 година обаче е по-различен от всички останали, които приключиха веднага. По него вече се проведоха много заседания с участието на самия Сидеров, на които той задаваше въпроси и опонираше на прокурорските свидетели, твърдейки, че не e хулиган, а жертва. Той отричаше да е удрял граничен полицай, каквото е едното обвинението срещу него. Другото е за хулиганство. За него Сидеров можеше да получи наказание до 5 години затвор, а за нанасяне на лека телесна повреда на служителя на МВР - до 3 години.

След днешното споразумение, при което той се призна за виновен, обаче по първото обвинение съдът му наложи само наказание пробация от година и два месеца. През този период депутатът ще трябва задължително да се регистрира в пробационната служба по настоящ адрес, както и да се среща с пробационен служител. Освен това от заплатата му ще бъдат удържани 15%.

Наказанието по второто обвинение също е пробация, за срок от една година.
Според закона предвид се взема по-голямото наказание.

Сидеров трябва да плати и направените разноски по делото в размер на близо 4400 лева.

Адвокатът на тримата полицаи, присъствали на инцидента на летището - Васил Ставрев, както и прокурорът по делото Зорница Таскова, се обединиха зад становището, че по-добре да бъде постигната осъдителна присъда сега, отколкото делото да продължава с неясен финал, предаде БТА.

Ставрев обаче заяви, че с признаването на вината си днес, Сидеров опровергава
показания на свидетели - повечето депутати от "Атака", дадени под клетва, според които той е бил жертва на инцидента, а не извършител. Именно заради това е възможно прокуратурата да потърси наказателна отговорност за лъжесвидетелстване, подчерта той.

Единият от адвокатите на Сидеров - Явор Нотев, пък заяви, че петте дела срещу клиента му са били своеобразна кампания, като голяма част от тях престояли в прокуратурата за дълъг период от време.

Въпреки че по всички дела, заради които Сидеров загуби депутатския си имунитет, първоначално отричаше да е виновен и твърдеше, че е жертва на прокурорско-полицейска репресия, в последните месеци промени стратегията си. Така, макар и осъден за хулиганство, 4 пъти той получи само "пробация", с основни наказания - удръжка от заплатата, подписване и срещи при пробационен служител. Най-тежкото е 100 часа безвъзмеден труд, като той заяви, че ще чисти паметници.

Тези наказания депутатът получи по последните обвинения срещу него, някои от които заедно със съпартиеца му Десислав Чуколов - за инцидентите пред магазинче на столичната улица "Г. Раковски" и в НАТФИЗ, както и за две по-стари - в Батак и за случaя пред парламента, станал известен като "Извини се, бе".

Неотдавна лидерът на "Атака" заяви пред журналисти:

Искате ли да направя изявления, когато приключат тези споразумения? Да ви обясня защо, как и какво означава съдебната система в България, как действа правосъдната система...”.