Той бе изпратен в клиниката с постановление на прокуратурата от 12 януари, пише в."24 часа".

По думите на шефа на лечебното заведение проф. Иван Миланов до 15 дни психиатрите трябваше да изготвят експертиза за състоянието му.

Към 16,25 ч Марио бе изведен от пернишки полицаи. Заека излезе брадясал, с шапка на главата.
На въпрос на журналист на медията дали е участвал в убийството на Мирослава, той остана безмълвен.

Представители на психиатричната болница не бяха открити за коментар за отвеждането на Любенов. Юристи предположиха, че изследването на Марио е приключило и затова той е откаран в ареста.

Никой не обясни какви са резултатите от изследването и дали според психиатрите Марио е вменяем и може да носи наказателна отговорност.

Час-два обаче след като бе откаран в Перник близки до разследването съобщиха, че Марио ще бъде задържан за 72 ч. Вероятно е този срок ще му бъде повдигнато обвинение.

Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов каза, че другият заподозрян за смъртта на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо е посочил Заека като физически извършител на убийството на момичето. Чочо обаче се застреля при огледа в апартамента му и не е ясно дали разследващите разполагат с доказателства.

Психиатърът Роберт Крумов, който е лекувал Марио в Перник, коментира, че се усъмнил в шизофренията на пациента му. "Владее се перфектно, психомоторно. Вежлив. Отговаря уклончиво, никаква проява на агресия, нито физическа, нито вербална, интелигентен, възпитан. Няма нито един шизофреник, който да има всичките признаци наведнъж, а той ги изреждаше по списък", заяви лекарят.

Заека е подсъдим за лаборатория за фалшиви пари в дома му, разбита миналата година.