Жители на Бяла на протест срещу насилието

stat
21:22  |  10 юли 2017 | Общество / Автор Калина Петрова /  
Жителите на Бяла искат справедливо наказание за бияча Жителите на Бяла искат справедливо наказание за бияча
Сн.: БНТ

18-годишният Александър Алексиев, който в събота сутринта пострада сериозно след побой пред дискотека в град Бяла, остава в критично състояние.
Негови съграждани за втора вечер излязоха на мирен протест с искане за справедливо наказание за извършителя. Жители на Бяла се събраха отново пред Общината, за да кажат „С теб сме, Алекс" и „Не на агресията", съобщи БНТ.

Младежът вече два дни е в кома. Междувременно от Районната прокуратура в Бяла обясниха, че от събраните до момента доказателства е установено, че 31-годишният мъж е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, в резултат на който момчето пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

Състоянието на пострадалото момче е много тежко. Реално той има счупване на основата на черепа, с кръвоизливи около мозъчните обвивки. Настанено е в интензивно отделение за лечение, като получава в пълен обем както диагностиката, така грижи и на първо място лечението", заяви д-р Йосиф Новаков, Университетска болница за активно лечение - Русе.

Жителите на Бяла се заканват протести да има всяка вечер. Те настояват за среща с политическите лидери, пред които да заявят за пореден път, че искат кардинални промени в закона.
Последно в Общество


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.