Парламентът ще изслуша Герджиков за кадровите промени

stat
09:08  |  21 април 2017 / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 25 минути

Парламентът ще изслуша служебния премиер Огнян Герджиков за кадровите промени в рамките на управлението.
Предложението беше внесено от парламентарната група на ГЕРБ. „За“гласуваха 199 депутати, „против“ - 1, „въздържал се“ – 7, с което точката бе включена в днешната програма за работа на новото Народно събрание.

Преди време ГЕРБ обвиниха Герджиков, че са направени безпринципни уволнения и смени на високи постове и ги призоваха това да спре. Лидерът на партията Бойко Борисов пък определи служебния кабинет като слаб.

Парламентът започна днес работата си с изслушването на трима служебни министри за урана във водата на Хасково. Пред депутатите вече говори министърът на здравеопазването Илко Семерджиев, следват министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и министърът на околната среда и водите Ирина Костова.

Намерението е да се разберат какви са предприетите мерки от страна на служебния кабинет за гарантиране здравето на населението.

Предложението за изслушването беше внесено от лидера на БСП Корнелия Нинова и група социалисти.

След изчерпване на дневния ред се очаква преговорните екипи на ГЕРБ и „Обединени патриоти” да проведат нова среща за съставяне на правителство, като би трябвало да са готови с черновата на коалиционното споразумение.


Последно в Политика


Година след референдума ”Великобритания е в хаос”

Изминалата след референдума за Брекзит година "показа, че британците така и не могат да се разберат какво искат и не знаят как да го получат".