Парламентът ще изслуша Герджиков за кадровите промени

stat
09:08  |  21 април 2017 / Редактор Десислава Димитрова / обновено преди 48 минути

Парламентът ще изслуша служебния премиер Огнян Герджиков за кадровите промени в рамките на управлението.
Предложението беше внесено от парламентарната група на ГЕРБ. „За“гласуваха 199 депутати, „против“ - 1, „въздържал се“ – 7, с което точката бе включена в днешната програма за работа на новото Народно събрание.

Преди време ГЕРБ обвиниха Герджиков, че са направени безпринципни уволнения и смени на високи постове и ги призоваха това да спре. Лидерът на партията Бойко Борисов пък определи служебния кабинет като слаб.

Парламентът започна днес работата си с изслушването на трима служебни министри за урана във водата на Хасково. Пред депутатите вече говори министърът на здравеопазването Илко Семерджиев, следват министърът на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов и министърът на околната среда и водите Ирина Костова.

Намерението е да се разберат какви са предприетите мерки от страна на служебния кабинет за гарантиране здравето на населението.

Предложението за изслушването беше внесено от лидера на БСП Корнелия Нинова и група социалисти.

След изчерпване на дневния ред се очаква преговорните екипи на ГЕРБ и „Обединени патриоти” да проведат нова среща за съставяне на правителство, като би трябвало да са готови с черновата на коалиционното споразумение.


Последно в Политика


Най-големите атентати в Европа през последните години

Атентатът в Барселона, при който загинаха 13 души, а десетки бяха ранени, върна спомените и за другите терористични актове в Европа през последните години.