Това потвърди пред Дир.бг заместник-градският прокурор Зорница Таскова. 

Министър-председателят е бил призован преди обяд, но от прокуратурата няма да дадат повече информация, тъй като става въпрос за проверка, която ще приключи в рамките на десетина дни.

Тя бе образувана по сигнал на Гражданско движение "Борец" и от движение "Възраждане" заради думите на Борисов: "В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от затворници“. Премиерът обаче отказа да отиде в парламента и да назове въпросните депутати, което отключи скандала, довел до оставката на Димитър Главчев като председател на парламента.

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров съобщи пред журналисти, че Бойко Борисов е призован да даде обяснения днес, но не бе сигурен дали това е станало. 

По думите на Цацаров, показанията на министър-председателя са били забавени единствено, защото той е пътувал извън страната. Разпитът е бил насрочен за днес, защото утре Борисов пак заминава.

Главният прокурор уточни, че ако зависи от него няма да се самосезира за твърденията, защото „тези сигнали малко или много обслужват политически цели”.