Неуредени сметки довели до двойното убийство

stat
14:30  |  18 май 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Двойното убийство бе извършено около 10.25 ч. Двойното убийство бе извършено около 10.25 ч.
Сн.: Bulphoto

38-годишен мъж и 61-годишна жена са жертвите на двойното убийство, извършено в столичния кв. "Витоша" тази сутрин. Тежко ранен е 35-годишният син на убитата.
Това съобщиха на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

57-годишният строителен предприемач Драгомир Драгомиров откри стрелба в офис на строителна фирма на ул. "Ради Радев" 18. Двамата убити служители - мъж с българско и руско гражданство и жена, са на 38 и 61 години. Синът на загиналата пък е транспортиран в критично състояние в УМБАЛ "Света Анна". Той е прострелян в главата.

Вижте снимки>>>

От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха, че към 16 часа е приключила операцията на ранения.

Проектилът е успешно изваден и са извадени хематомите“, каза д-р Славомир Кондов – началник II неврохиругично отделение. Пациентът обаче продължава да е в много тежко състояние и е с опасност на живота.

Драгомир Драгомиров е стрелял със законно притежаван пистолет. След това е избягал и е бил задържан в лек автомобил. Повдигнати са му обвинения и през следващите дни прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Оръжието е иззето и е назначена експертиза.

"Между Драгомиров и убитите има финансови отношения. Жертвите са служители на фирма, която извършва инвеститорски контрол на обект, чийто подизпълнител е дружеството на Драгомиров", допълни Русинова.

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че фирмата, в която са работили жертвите, е дължала на стрелеца над 100 000 лева.

"Убийството не е планирано. Убиецът и жертвите му са имали и вчера среща заради неуредените си сметки и вероятно днес нещата са излезли извън контрол", обясни Маринов.

Драгомир Драгомиров не е криминално проявен. Районът около сградата, в която бе извършено двойното убийство, все още е отцепен. Разпитват се свидетели.
Последно в Общество


Отслабването на популизма е повод за празнуване в Давос

Шампанското може да се лее още по-свободно на Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос поради промяната в глобалната ситуация.