Неуредени сметки довели до двойното убийство

stat
14:30  |  18 май 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова / обновено преди 4 минути
Двойното убийство бе извършено около 10.25 ч.
Сн.: Bulphoto

38-годишен мъж и 61-годишна жена са жертвите на двойното убийство, извършено в столичния кв. "Витоша" тази сутрин. Тежко ранен е 35-годишният син на убитата.
Това съобщиха на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и административният ръководител на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

57-годишният строителен предприемач Драгомир Драгомиров откри стрелба в офис на строителна фирма на ул. "Ради Радев" 18. Двамата убити служители - мъж с българско и руско гражданство и жена, са на 38 и 61 години. Синът на загиналата пък е транспортиран в критично състояние в УМБАЛ "Света Анна". Той е прострелян в главата.

Вижте снимки>>>

От пресцентъра на лечебното заведение съобщиха, че към 16 часа е приключила операцията на ранения.

Проектилът е успешно изваден и са извадени хематомите“, каза д-р Славомир Кондов – началник II неврохиругично отделение. Пациентът обаче продължава да е в много тежко състояние и е с опасност на живота.

Драгомир Драгомиров е стрелял със законно притежаван пистолет. След това е избягал и е бил задържан в лек автомобил. Повдигнати са му обвинения и през следващите дни прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка "задържане под стража". Оръжието е иззето и е назначена експертиза.

"Между Драгомиров и убитите има финансови отношения. Жертвите са служители на фирма, която извършва инвеститорски контрол на обект, чийто подизпълнител е дружеството на Драгомиров", допълни Русинова.

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че фирмата, в която са работили жертвите, е дължала на стрелеца над 100 000 лева.

"Убийството не е планирано. Убиецът и жертвите му са имали и вчера среща заради неуредените си сметки и вероятно днес нещата са излезли извън контрол", обясни Маринов.

Драгомир Драгомиров не е криминално проявен. Районът около сградата, в която бе извършено двойното убийство, все още е отцепен. Разпитват се свидетели.


Последно в Общество


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?