Присъдата ще бъде излежана при първоначален строг тъмничен режим, решиха още магистратите, съобщиха Дарик радио и електронното издание kardjali.bgvesti.net

Гнусното престъпление е извършено на 2 октомври м.г. Тогава 39-годишният Осман изнасилил 8-годишната Джансер Сендова в покрайнините на кърджалийското село Калоянци. Мъжът заплашил детето с нож, че ако не мълчи, ще го убие. След което го изнасилил и изоставил. Момиченцето било открито от баща си, кмета на селото и местния полицай. Джансер разказала, че от ужас се престорила на мъртва, за да не бъде убита.

Днес в съдебната зала майката на изнасиленото момиченце припадна два пъти. Беше извикана линейка. Жената обаче отказа да бъде изведена.

Прокурорът по делото Бонка Василева поиска 18 години строг тъмничен затвор, а адвокатът на семейството Димитър Димитров пледира за пълен размер на наказанието от 20 години при строг режим в затвор.

Служебният защитник на подсъдимия - Мустафа Хасан пък се обяви за минимална присъда от 10 години с редуциране с една трета, тъй като Осман Осман се призна за виновен и направи пълни самопризнания.

Съдът постанови 12 години затвор, които поради съкратената процедура бяха редуцирани на 8 години.
Освен това изнасилвачът трябва плати на майката на жертвата Мария Сандева разноски по делото в размер на 2400 лева, както и на МВР - 1201 лева.

"Ще обжалваме присъдата. Искаме най-голямото наказание от 20 години", категоричен бе бащата на детето Искрен Банков.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив в 15-дневен срок.