Това заяви Али Юзеиров (Атанас Йорданов) след днешното дело срещу него и по-големия му брат Юзеир Юзеиров (Росен Йорданов), предаде БГНЕС. Той каза още, че кандидатурата за вицепрезидент е на сестра му, но се търси друга личност, която е представител на малцинствата.

Заседанието в съда в Попово беше отложено за пореден път заради неявяването на Юзеир Юзеиров. Предишния път той също не дойде в съда и беше глобен с 800 лева. При сегашното му неявяване съдът реши да му наложи по-тежка мярка, като я измени в “задържане под стража”.
Проблемът е, че по-големият брат е извън България и не може да бъде задържан. Това ще стане, когато влезе в страната.
По време на заседанието стана ясно, че делото ще се гледа без участието му, защото той доброволно се отказал от присъствие. При всички случаи обаче, трябва да се яви на следващото заседание на 1 септември, за да декларира това лично пред съда.

Обвинителният акт срещу братята бе внесен в съда в края на март. Процесът тръгна на 19 май. Срещу Юзеирови има повдигнати три обвинения. Първото е за организиране на партия на религиозна основа. Второто е за провеждане на митинг за учредяването на партията "Мюсюлман-демократичен съюз", който се оказа незаконен. Третото - за едро хулиганство заради строителството на паметника на незнайния воин в село Славяново, който бе съборен.