В ГЕРБ не мислят за увеличаването на правомощията на президента, каза още Цветан Цветанов по bTV.
Ако настоящият президент не освободи посланиците-агенти на бившата Държавна сигурност, кандидатът на ГЕРБ, който ще спечели изборите, ще направи това с един от първите си укази, който ще издаде, категоричен е Цветанов, цитиран от "Фокус".

Въпреки тежката ситуация и това ,че предизборната кампания стартира рано, може да направим равносметка какво се случваше през последните 20 години и какво се случваше през последните две години”, каза Цветан Цветанов по bTV.
По думите му не трябва да се коментира какви са възможните варианти, а да се гледа каква е политиката, която се води.

Според него е важно да се проследи дейността на социологическата агенция, според която разликата между ГЕРБ и БСП се стопява.
„Тази агенция не е даваше преди години шанс на Бойко Борисов на изборите за кмет на София. А на балотаж отидоха Борисов и Татяна Дончева. Има агенция, на която вярваме, но тя не е на Юрий Асланов (агенцията на Асланов, който е близък до БСП, се казва "Афис" - бел. ред.)”, каза Цветанов пред bTV, цитиран от "Фокус". 

Вчера от "Галъп" обявиха, че според последното им проучване от началото на месеца, ГЕРБ леко повишава резултата си спрямо предходния месец и остава на нива малко под 25%. БСП пък продължава повишаването на дела си с близо 3 пункта до малко над 20%

"Галъп" разигра в проучването си следния сценарий при балотаж - ако Бойко Борисов се изправи срещу Меглена Кунева резултатът, според сегашното проучване, би бил 33 срещу 27 на сто в негова полза. Ако обаче Кунева е срещу Росен Плевнелиев, тя би получила 30 на сто срещу 25 процента за него.