Обвинението е в граждански иск, депозиран в съд в Манхатън, пише агенцията, цитирана от в. "Дневник".

Това става 5 месеца след като на 15 април бе повдигнато криминално обвинение срещу няколко сайта за покер - Full Tilt Poker, Absolute Poker и PokerStars, както и 11 души, включително директорът на Full Tilt Реймънд Битар. Те бяха  обвинени в банкова измама, незаконен хазарт и пране на пари.

"В действителност Full Tilt Poker не поддържа фондове, достатъчни да се изплаща на всички играчи и в допълнение компанията използва средствата на играчите, за да плаща на членовете на Управителния съвет и други собственици над 440 милиона долара от април 2007 г.", се казва в съобщението на прокурор Приит Бхарара.

Според обвинителя "Full Tilt не е законна компания за покер, а глобална финансова пирамида". (Терминът "финансова пирамида" се използва са схеми, в които печалбите на първите вложители или инвеститори се изплащат с вноските на новите участници, докато накрая цялата конструкция не рухне от липса на средства.)

Бордът на директорите, включително Битар, Хауърд Ледерер, Кристофър Фъргюсън и Рафаел Фруст, са измамили играчите като подвеждащо са представяли, че средствата в техните сметки са на сигурно място, гарантирани и могат да се изтеглят по тяхно желание, цитира още "Ройтерс".

Предишните граждански искове на прокуратурата не включваха обвинения, че компанията мами играчите или собствениците като използва незаконно вноските. Новото обвинение първо трябва да бъде одобрено от районен съдия, но това обикновено е формалност, която минава без проблеми.

През април стана ясно, че австралиецът от български произход Даниел Цветков стои зад разследването на ФБР, довело до закриването на три от най-големите сайтове за залагания.

Според обвинението компаниите представяли получените от залагания пари като плащания към фиктивни сайтове за търговия, основно с бижута и топки за голф.
Именно тази машинация е изобретение на 28-годишния Цветков. Отмъщение е вероятният му мотив.
През 2008 г. името на Цветков нашумя, след като купи в Австралия един от най-скъпите имоти.