По-рано днес той заяви, че този, който е дал разрешението за подслушване е бил избран за председател на "голям съд".

Бившият председател на Софийски граски съд (СГС) Георги Колев, който неотдавна бе избран за председател на Върховния административен съд (ВАС), нито потвърди, нито отрече изнесената информация, че той е дал разрешение за подслушване. Той заяви още, че няма да коментира нищо, което е свързано с класифицирана информация.

Като се позовава на два независими един от друг източника в съдебната палата БТА съобщава още, че искането за подслушването на Танов е направено от прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев. По производството е работено от спецекипите, които бяха създадени след подписано споразумение между ДАНС, МВР и прокуратурата. Георгиев не бе открит за коментар.

Само преди два дни обаче градският прокурор Николай Кокинов заяви, че не се води производство срещу Танов и не е искано подслушването му.

Говорителят на главния прокурор Стелиана Кожухарова заяви, че за поискани специални разузнавателни средства няма бъде да огласявана информация. "Както за това кой ги е поискал, така и по отношение на кого да бъдат приложени. Това би значело да спрем да работим", добави тя.

Записите от оповестените днес разговори между Бойко Борисов и Ваньо Танов и бившия му заместник Антоний Странджев вече са в прокуратурата и са приобщени към започналото производство още при първите изнесени записи с разговорите на Танов, Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов.