От МВР обясниха неофициално пред БНР, че още вчера на служителя на столичната "Пътна полиция" Сашо Тръпков е връчена призовката за разпит.

До момента обаче той не се е явил в сградата на КАТ-Пътна полиция в София. В писмените си показания, полицаят, който има 18 години стаж в системата, е написал, че не си спомня конкретния случай.

Вчера по разпореждане на директора на СДВР Младен Маринов започна дисциплинарно производство срещу Тръпков, който бе заснет как получава 20 лева подкуп от спрян за проверка шофьор.

Софийската градска прокуратура пък се самосезира и изиска всички материали по случая от СДВР. След като държавното обвинение се запознае с тях, ще прецени по-нататъшните си действия.

Видеото със заглавие „Родната полиция” бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук, като за 3 часа бе видяно повече от 36 000 пъти и бе споделено повече от 1200 пъти.

Оказа се, че заснетият полицай и друг път бил хващан с подкупи. Сега Сашо Тъпков е заплашен с дисциплинарно уволнение. Той обаче подал искане за пенсиониране със задна дата.

"Клипът шокира и мен, и колегите, които са му преки началници”, коментира вчера началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.

Междувременно Бойко Борисов настоя да се предприемат мерки, които да прекратят рекета на пътните полицаи. Да ги следят камери, нареди премиерът пред министрите.

АНКЕТА: Давате ли подкуп на катаджии?