Алкохолен бос блъсна и уби колоездач в Пловдив

stat
11:49  |  14 юли 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Пикапът на Тодор Неделчев Пикапът на Тодор Неделчев
Сн.: Plovdiv24.bg

Алкохолният бос Тодор Неделчев е шофьорът, който вчера блъсна и уби възрастен велосипедист на пловдивската улица "Авксентий Велешки".
Инцидентът стана вчера около 11.30 ч. От Областната дирекция на МВР в Пловдив съобщиха, че 86-годишен мъж се е движил с велосипеда си в насрещната лента по ул. "Велико Търново" и предприел ляв завой на кръстовището с ул. "Авксентий Велешки".

В резултат на това колоездачът е отнел предимство и е бил блъснат от пикап "Нисан Навара", управляван от 49-годишен шофьор. Пенсионерът бе транспортиран в УМБАЛ "Свети Георги", но въпреки усилията на лекарите, почина.

Водачът на пикапа бе задържан за срок от 24 часа. Пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая бе образувано досъдебно производство.

По-късно стана ясно, че водачът е един от собствениците на винзавода „Джиро Трейд” в село Първенец – Тодор Неделчев, съобщиха "Марица" и "Пловдив 24".
Той все още е в ареста, а по-късно през деня ще стане ясно дали прокуратурата ще удължи задържането му на 72 часа или ще го освободи.

През 2012 година Тодор Неделчев бе осъден на 5 години затвор по делото “Подпалвачите”. Тогава Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен, като подбудител и помагач, а бившите му работници Георги Кунчев и Димитър Зебеков, като извършители на серия от палежи на автомобили и жилища в Родопската яка.


Последно в Общество


Печелим време, губим бъдеще

Главният редактор на в. "Нов живот" Иван Бунков коментира двойния стандарт на живот на европейците.


текуща: 610.10    промяна: -0.25 SOFIX
текуща: 158.92    промяна: -1.14 BG40
текуща: 51.92    промяна: 1.03 Петрол