Наредено бе неоновите табели и външните светлини да бъдат изключени в бизнес и развлекателните райони на южнокорейската столица като материален израз на начина, по който поскъпването на петрола ощетява страната, изпитваща недостиг на ресурси, предаде Ройтерс, цитирана от Еconomynews.

Президентът И Мюн-бак призова за по-затегната национална енергийна политика, за да се противодейства на влиянието на по-високите цени на петрола, предизвикани от вълната от размирици в арабския свят и Северна Африка.
На 24 февруари цената на петрола сорт Брент отбеляза равнище от близо 120 долара за барел - най-високото от 2008 г.

Около 92 000 заведения в страната са обект на правителствените ограничения върху осветлението, съобщиха местни медии. Онези, които не спазят наредбата, са застрашени от глоби до 3 милиона вона (2700 долара).
Правителството в четвъртата по големина азиатска икономика иска да овладее инфлацията, борейки се с поскъпването на суровия петрол, покачването на производствените цени и жилищните наеми, и е наложило запор върху увеличенията на таксите от енергийните дружества.

Пред два дни в Испания влезе в сила план с 20 мерки за икономия на енергия заради поскъпването на петрола. Според една от мерките, максималната скорост по автомагистралите бе намалена от 120 на 110 км/час временно, но за най-малко четири месеца.
Белгия пък обмисля плаващ ДДС за горивата.