Това заяви финансовият министър Симеон Дянков преди днешната среща между синдикатите и премиера Бойко Борисов по повод ситуацията в жп-транспорта, предаде БНР.
За коледни надбавки на пенсионерите надежда винаги има, но дали това ще стане не зависи само от нас. Зависи от това, което става в цяла Европа, каза още Дянков. Той подчерта, че ако обстановката в цяла Европа продължава да се влошава, а тя се влошава за съжаление, на нас също ще ни стане икономически по-трудно в края на годината и началото на следващата.
И все пак има надежда за пенсионерите, каза още финансовият министър, цитиран от news.bg.

Преди дни от КНСБ предложиха коледни добавки да получат пенсионерите с най-ниски пенсии, като всеки възрастен може да вземе различна помощ - 20, 30 или 50 лева.
5 пенсионерски организации пък поискаха увеличение на всички пенсии, в противен случай ще проведат национален протест на 14 октомври.

В края на август Дянков прогнозира, че през 2012 година ще има увеличаване на доходите на населението,"защото вече има финансова стабилност". По негово виждане след 8 години заплатите ще се удвоят.

В началото на септември Дянков обяви, че преди изборите няма да обсъжда увеличението на пенсии и заплати и дори заплаши да вземе отпуск по време на предизборната кампания, за да не бъде изнудван.