Лидерът на една от "малките сензации" на изборите, редом с по-голямата "Величие" - Радостин Василев от партия МЕЧ, благодари на онези 63 988 български граждани, които ги подкрепиха на изборите в неделя.

"Тези 3% значат много. Няма да крия от вас - имам нотка на разочарование, защото това, което правих аз и колегите ми през последната година, ни даваше основание да смятаме, че ние ще бъдем в следващия парламент, но в крайна сметка изборът на хората е такъв", заяви той във видеообръщение във Фейсбук. 

Василев, който преди да направи свой проект беше част от ИТН и ПП-ДБ, отчете, ме МЕЧ е най-голямата извънпарламентарна партия - и то само 5 месеца след своето създаване. 

"Избирателната активност беше изключително ниска и вероятно мафията пак ще управлява България", заключи той.

Оттук-нататък обаче Радостин Василев се зарече, че няма да се откаже, тъй като постигнатият резултат не му го позволявал. 

"Искаше ми се днес да направя това видео с новината, че сме в Народното събрание, но животът е такъв - явно е имало и по-добри от нас. Поздравявам всички тези, които са част от новия парламент - с изключение на ГЕРБ и ДПС! Пожелавям им успех! Ще се опитам да поправя всички грешки, които допуснахме, защото явно нещо не ни стига. Поемам отговорността за това и се надявам да намеря нови съюзници в битката срещу задкулисието. МЕЧ продължава своята битка. Ще дойде моментът, в който ние заедно ще управляваме България", заяви Радостин Василев.