Мъж е в болница след скандал с приятелката си, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

Вчера привечер в Първо РУ в Града на липите е получено съобщение от 33-годишен мъж, че при възникнал скандал в дома му 35-годишната му приятелка му е нанесла порезни наранявания.

Раните на пострадалия първо са обработени от служителите на Спешна помощ, след което е оставен за наблюдение в УМБАЛ - Стара Загора с рани в областта на лявата ръка и тялото, без опасност за живота.

В Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Това е втори подобен инцидент в града само в рамките на няколко дни. На 5 юни старозагорка попадна под ударите на закона, след като властите установиха, че е подпалила апартамента, в който се е намирала половинката й в компанията на 10-години по-млада от нея жена. Предишния ден двамата бяха евакуирани от горящото жилище в центъра на Града на липите, като жената, която е била вътре, бе откарана в болница с обгаряния, а мъжът беше прегледан на място и освободен.

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняема по случая 41 годишната В.Д. Обвинението към нея е, че е запалила апартамента, като пожарът е представлявал опасност за живота на 38-годишния мъж и 31-годишната жена, които се намирали в жилището. Освен това е имало опасност огънят да се разпростре върху други имоти.

Установено е, че пожарът е възникнал, след като В.Д. заляла със запалителна течност входната врата на жилището. Огънят е обхванал вътрешността на апартамента, като почти напълно са изгорели мебелите, техника, врати и други вещи. При пожара е пострадала 31-годишната жена, която е с обгаряния по крайниците.

Обвиняемата е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Стара Загора.