На мястото на депутата Атанас Камбитов, който стана градоначалник на  Благоевград, влезе собственикът на езикова школа Йордан Андонов. Георги Икономов, избран за кмет на Банско, беше сменен от Веселин Давидов, старши експерт в Комисията по регионално развитие към парламента.

Иван Алексиев - народен представител от Бургас, който пое поста кмет на община Поморие, беше заместен от доскорошната общинска съветничка Дияна Йорданова.
Спечилилят изборите за градоначалник на Хасково депутат Иво Димов отстъпва мястото си на досегашната шефка на общинския съвет в Димитровград Катя Чалъкова.
Вече бившият народен избраник Иван Иванов, който пое упрпавлението на Севлиево, предаде депутатството на вече бившата общинска съветничка от Трявна Катя Колева.

На мястото на най-младия избран кмет - 30-годишния Живко Тодоров от Стара Загора, влезе хотелиерът Пламен Русев.
В Смолян Николай Мелемов, който победи дългогодишната кметица Дора Янкова, отстъпва на досегашния зам.-областен управител Недялко Славов да влезе в Народното събрание.
Никола Белишки, който спечели вота в Панагюрище, бе заместен от Петко Петков.

А на мястото на Георги Колев от ДПС, избран за общински съветник и отскоро председател на Общинския съвет в Шумен, в парламента влезе Хамид Хамид.

Минути след като положиха клетва, трима от новите депутати коментираха пред журналисти, че се чувстват добре на новото си работно място, макар и да нямат все още ден в парламента, предаде БТА.
Най-младият от новите попълнения - 33-годишният Веселин Давидов от ГЕРБ-Благоевград, който е строителен инженер, прогнозира, че най-сложен за изграждане ще се окаже лот 3 на автомагистрала "Струма". Той дори коментира, че високоскоростните пътища, които се строят сега у нас, са по-сложни от немските, направени преди десетилетия.
Давидов се надява, че с опита си, придобил при обучението си в Германия и от работата си на много места като студент - над 50, ще бъде полезен в парламента. Той беше категоричен, че не заплатата на депутат го е довела в НС, макар че досега е получавал само 700 лева, а приема поста като дълг към родината и народа.

Диана Йорданова от Бургас отговори, че все още не се е запознала в детайли с проектобюджета за 2012 г., но в следващите няколко дни това ще стане. Според нейната оценка колегите й от ГЕРБ с работата си показват, че са в парламента, за да са полезни. Йорданова, по всяка вероятност, нямало да ползва служебна кола като народен представител, а до момента дори не се е ориентирала къде е парламентарният бюфет.

Катя Колева определи като безкрайно вълнуващи първите си минути като депутат. Тя вижда своя законодателен принос в социалната сфера.


Парламентът попълни и състава на Комисията за защита на конкуренцията. За нейни членове бяха избрани Петя Велчева, предложена от ГЕРБ, и Зорница Иванова, предложена от "Атака". Двете също положиха клетва пред Народното събрание. Велчева е адвокат на свободна практика и асистент по Гражданско процесуално право в НБУ, а Иванова работи като юрист в счетоводна и консултантска къща, специлизирала е международни отношения.

Мартин Димитров от Синята коалиция коментира, че е необяснимо как управляващите непрекъснато се оплакват от кадровите назначения на Тройната коалиция, а на практика ги запазват в комисията. За синия лидер членовете й не защитават конкуренцията, а монополите. Димитров се учуди на твърденията на членове на комисията, че им трябвало цяла година, за да анализират пазара на горива, заради което се усъмни в качеството на работата им.