Компанията дори стартира рекламна кампания, за да увери потребителите в безопасността на нейния течен шоколад, съобщава в. "Труд".

Лакомството съставлява половината от производството на „Ферреро“, включително и течният шоколад "Нутела".

Въпросът за потенциалните рискове идва точно в момент, в който европейските власти се опитват да наложат натиск върху индустрията с палмово масло и да я убедят да категоризира някои хранителни мазнини и масла като канцерогенни. Италианската сладкарската фирма, обаче, настоява, че съставката в „Нутела” не вреди на здравето.

Пред „Ройтерс“ компанията посочва, че ако сменят палмовото олио със слънчогледово ще се промени вкуса на един от най-обичаните продукти в Италия и това ще повлияе на популярността му на пазара.

Европейският орган за безопасност на храните обяви палмово масло за потенциално канцерогенно вещество през май 2016 г. Дали потребителите трябва да спрат изцяло консумацията му, ще стане ясно по-късно тази година. Въпреки това се очаква, че органът ще го забрани.

Световната здравна организация към ООН и Агрикултурната организация също предупредиха потребителите за палмово масло и подкрепиха мерките на ЕОБХ за премахването му от съдържанието на храните.