”Нутела” не се отказва от палмовото масло

Италианската компания „Ферреро“ се обяви публично в защита на палмовото масло и ще продължи да го използва в своите продукти.

Обратно в новината

Коментари - ”Нутела” не се отказва от палмовото масло | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаеми мислещи и събудили се хора, задавали ли сте си въпроса къде е БАБХ и ХЕИ? Къде са специалистите, АКО ВЪОБЩЕ ГИ ИМА? КОЙ СПЕЦИАЛИСТ ОФИЦИАЛНО Е ДРЪЗНАЛ ДА КАЖЕ, ЧЕ ПАЛМОВОТО МАСЛО Е ОТРОВАТА НА 21 ВЕКР, А ЗА ДРУГИТЕ ОТРОВИ ДА НЕ ГОВОРИМ. КАКВО ИЗЛИЗА, ЧЕ ТЕЗИ НЕВЕЖИ МИЖИТУРКИ , НА КОИТО ИМ НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ, МЪЛЧАТ КАТО РИБИ И СЕ УПОВАВАТ НА СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ КТО ПОПА НА ЕВАНГЕЛИЕТО. КОЛКО КАНЦЕРОГЕННИ ХРАНИ ИМА НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР И КОЯ ИНСТИТУЦИЯ ПОНЕ ВЕДНЪЖ СЕ Е ОСМЕЛИЛА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА? ЗНАЧИ ВСИЧКИ ТЕЗИ ИНСТИТУЦИИ МЪЛЧАЛИВО ПОДКРЕПЯТ ГЕНОЦИДА СРЕЩУ ЦЯЛОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ!!! Е ИДВАТ ИЗБОРИ И ПАК ЩЕ ИЗБИРИТИ СОБСТВЕНИТЕ СИ УБИЙЦИР ДА ВИ Е СЛАДКО. ТО И БЕЗ ТОВА ТИКВАТА ВИ КАЗА , ЧЕ СТЕ ЛОШ МАТ.РИАЛ.

Ще им повярвам като ги видя как си хранят децата всяка сутрин с тази гадост , значи цената непрекъснато се вдига а качеството на прдуктите непрекъснато пада , айде къш.

От няколко години не ям течен шоколад, защото такъв без пламово масло няма. Или не пише какво е маслото, т.е. с голяма вероятност е палмово. Нутела да не се правят на ударени, продуктът им се продава, защото е по-евтин, а само няколко процента от купувачите четат дребните букви на етикетите.

bolyarin

Като Нутела не се отказва от палмовото масло, да си ядат течните шоколади сами!!! Яжте си ги бе! Няма да им ги купя! Правя си вече домашен течен шоколад! И знам какво има в него и какво ям! Ето и рецептата: Необходими продукти: 4 белтъка 8 с.л. кафява захар 100 г какао ванилова есенция Начин на приготвяне: 1. Разбийте белтъците на твърда пяна с миксер или уред за разбиване на яйца 2. Когато пяната е станала плътна, добавете какаото, захарта и ванилията и продължете да разбивате, докато спрете напълно да чувате хруптенето на захарните кристали. 3. Изсипете в купа и поднесете.

Когато бях малка, в годините на соца, майка ми правеше невероятен домашен течен шоколад-двуцветен в чашки.Трябва да потърся рецептата.Имаше в него краве масло, малко мляко, какао, захар.

Правеше се със сухо мляко Лактан. Едно пакетче масло, захар, какао и мисля, че това беше. Мнооого хубав.

bolyarin

Ами намери рецептата и ми я изпрати, плийз. Аз ще проверявам темата. Ако ще и утре, вдругиден и по нататък, като я намериш, ще съм ти благодарен.:) Аз се интересувам от такива рецепти и си ги записвам. Ако имаш регистрация тук може да ми я пратиш и на лично съобщение.;)

лош мат'рял, яжте офци и мрете, аз и кучето си храня с черен хайвер!

в магазините всичко е с: палмово масло : както и в тази статия е казано, дори според ЕС - канцерогенно масло/олио от рапица : абсолютно токсично, тотална отрова * масло/олио от памук : масово използвано във всички български вафли, които децата ни ядат - вредност - извън класациите - лабораторните мишки директно умират - допълнителна причина е, че семената от които се извлича са от ГМО памук и т.н. но сойто не е разбрал, не е демокрация, не управлява народа, защото да яде отрови не е в интерес на народа, народа е стадо роби, живота им няма стойност в очите на тези държащи капитала. системата е перфектна - печатаме си хартиики, защо - защото можем, милиони вместо ни избият с революция, ни робуват и умират от отровите, с които ги храним.

Не е само до демокрация. Едно време комунистите скриха цял Чернобил, а кой знае в по дребен мащаб какво е било. На никого не му пукаше, защото информация нямаше, а Партията имаше грижата.

"Пред Ройтерс компанията посочва, че ако сменят палмовото олио със слънчогледово ще се промени вкуса на един от най-обичаните продукти в Италия и това ще повлияе на популярността му на пазара." Изначално ли са го правили с палмово масло или са започнали да го влагат в продуктите си от един момент нататък като евтина заместваща съставка?

Бре, аз пък си мислих, че го правят от какао...

хаха, би трябвало да е главно от лешници и след това какао и какао масло, това и беше, но от много години, основната съставка е палмово масло, защото при модерния капитализъм всичко е менте и печалба, а хората и техния живот са без значение, защото ние вече не сме хора, а роби на капитала и крупните капиталисти, които са ни яхнали...

Къде изчезна течният шоколад на Milky Way, искам да знам!

Всички вредни храни са вкусни. Колата не е ли вкусна? Ами чипсът? Просто Нутела не е никакъв шоколад, а си е една вредна храна с палмово масло. Добре е хората да го знаят, след което - всеки си преценява! Това е демокрацията!

Да си го ядат. Като минимум могат да пуснат втори продукт. А хората да си изберат и леко да изтеглят този с палмовото масло. това би означавало, че действително мислят за клиентите си, а не само за печалбите си, дори и за сметка здравето на клиентите си.

Никой не мисли за клиентите си и тяхното здраве. В бизнеса има само една мисъл: пари.

Е, да, ама аз се отказвам от "Нутела" :-) Да им е сладко палмовото масло

нутелла отдавна има отвратителен вкус и консистенция като сбинска маз. никога не бих я купила! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Явно си яла нещо, на което съседа до вас му е лепнал етикета, че е Нутела