Когато бях министър на културата аз имах най-много пари от всичките министри до тогава и след мен. Направихме толкова ремонти, хубави неща, видни неща. Отнесохме дървото като стой та гледай. И мен ме боля, но го преодолях и Борисов ще го преодолее. Сега дървото е за него, коментира по Нова телевизия Стефан Данаилов, председател на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев.

По думите му в момента БСП като партия се намира в добро състояние.

„Въпросът е до бъдещите избори, които явно ще се случат някъде ранна пролет, трябва да вдигнем още духа и да направим един добър резултат“, коментира проф. Данаилов, цитиран от "Фокус".

На въпрос дали БСП би подкрепила кабинет с мандата на ГЕРБ, но без премиер Бойко Борисов, той отговори:
„Едва ли. Няма да се състои кабинет от този парламент. Ще поработим някой и друг месец още и айде“.

Ще поискаме оставката на Борисов, независимо че обяви, че сам ще си я подаде - ще я поискаме, защото трябва да си ходи, каза по bTV Стефан Данаилов.

По думите му голямата разлика в гласовете в полза на Радев, категоричният вот за него показва, че хората изпитват неудовлетворение и затова гласуват за човек, който не е свързан със статуквото.

"Всеки политик има момент, в който започва да губи”, заяви Стефан Данаилов по адрес на премиера Бойко Борисов.

Виждал съм го това. Падат политици и ги забравят хората – дано да не му се случи същото, допълни Данаилов.

„Радвам се и съм щастлив от всичко това. Победите ги възприемам хладнокръвно, както загубите, защото веселбата ще трае 24 часа, а това, което се случва и ще се случи, изисква сериозност и много работа – и партийна, и общочовешка”
, каза Данаилов по повод резултатите на ген. Румен Радев на президентските избори.

Днес е световен ден на добротата
, 13 ноември и аз се надявам тая доброта тепърва да се случи в България. Първата бяла лястовица е изборът на Румен Радев и Илияна Йотова, допълни Данаилов.

„Няма да му е никак лесно. В началото трябва да овладява досегашния президент, доколкото разбрах Росен Плевнелиев покани на среща новия президент, за да обсъдят проблемите по Конституция оттук нататък”, каза още той.

АНКЕТА: Одобрявате ли решението на Борисов да подаде оставка?