„Категорично няма такива взаимовръзки. Освен това в БДЖ нещата вървят много добре и се правят реформите, които не са правени в последните 20 години”, коментира той пред bTV.

На въпрос дали може да даде уверения, че в скоро време няма да има работа с прокуратурата, Цветков отговори: „Не мога да се сетя за какво бих имал работа с прокуратурата”.

По-рано днес стана ясно, че той е подал оставка по лични причини. Според политици обаче върху него е оказан натиск. Появиха се и информации, че е разработван от ДАНС, но вътрешният министър Цветан Цветанов отрече.

Смяната на министъра на транспорта Александър Цветков е продиктувана от това, че искам да оптимизирам още повече работата с Брюксел и най-вече по усвояване на фондовете, каза пред журналисти в Пловдив премиерът Бойко Борисов, с което призна, че той е настоял Цветков да подаде оставка.

Премиерът предложи на парламента неговия наследник - досегашния зам.-транспортен министър Ивайло Московски. Неговата кандидатура депутатите ще гласуват в четвъртък.