На собственика на "Софарма" и съсобственик на "Медийна група България" е определена рекордна мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 500 000 лева.
Такава досега беше наложена само на собстевеника на "Литекс" Гриша Ганчев, но по-късно тя бе намалена на 300 000.

Вчера бяха обискирани офисите на фирмите "Елфарма" и "Телсо", свързани със "Софарма".
По информация на ТV7, той е обвинен в укриване на данъци в размер на повече от 62 милиона лева при продажбата на акции на "Софарма" на четири дружества, свързани със самия него на цени, занижени 9 пъти от цените на борсата, с цел укриване на печалба и избягване на данъчно облагане.

Все още от прокуратурата не са потвърдили официално тази информация за тази сума.

През юни на Донев бе повдигнато обвинение за пране на пари, а Павлов бе обвинен освен за това, за документна измама и документи с невярно съдържание. Делото срещу двамата започна след сигнали на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург, с които спорят за собствеността на вестниците "Труд" и "24 часа".

Тогава от прокуратурата съобщиха, че чрез четири фалшиви документа Павлов съзнателно е дал възможност на Донев да получи 43% от акциите на "Медийна група България". Впоследствие 40 на сто от придобитите преди това общо 83% от дяловете са били върнати обратно на Павлов. По този начин е било извършено прането на пари, тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама.
Двамата останаха на свобода срещу 50 000 лева гаранция за всеки.