Янкова посочи, че този процес е от 1 март насам и броят им нараства.
Тя изрази притеснение и от очаквани фалити на общински болници, които предоставят здравни услуги на повече от 2 млн. български граждани, предаде БТА.
Затова от НСОРБ са поискали след 15 март спешна среща с НЗОК, Министерството на здравеопазването и парламентарната комисия по здравеопазване, за да се поеме отговорност за здравните услуги в общинските болници.
Ако ще се закриват болници, да се каже как тези здравни услуги ще бъдат гарантирани, настоя Янкова.

БСП ще предложи на президента Георги Първанов да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) заради ръста на цените на хранителните стоки и намаляването на доходите, каза на пресконференцията лидерът на БСП Сергей Станишев.
Икономическата и социална криза се задълбочава заради политиката на правителството на ГЕРБ, а негова работа е да вземе мерки за компенсиране на доходите, категоричен е той.
БСП ще организира през март свой социален политически протест, обяви Станишев. 

Общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Георги Кадиев посочи, че левицата ще се противопостави на увеличението на 20 общински такси и въвеждането на 12 нови "тихомълком" месец след приемането на бюджета на София. По думите му това е "терор на общинската администрация над гражданите".
Междувременно стана ясно, че общината се отказва от увеличението на таксите и въвеждането на нови, но пък увеличава местните данъци на много софиянци.