Тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че обирът, който бе извършен в края на октомври на бул. "Дондуков", е разкрит. Той уточни, че единият от извършителите е бивш служител на финансовия център и определи него и съучастника му като "слабохарактерни момчета".

"Разкрит е обирът, който беше извършен на 23 октомври, когато около 8.30 часа нахлуват две въоръжени лица, неутрализират охраната, неутрализират две касиерки, завързват ги и отнемат сумата от около 90 000 лева - от които 60 000 български лева и други валути. Лицата, по данни от описанията на потърпевшите, се оттеглят с шлемове за мотори и с подобно облекло. Беше лансирана версия за мотористи, но мотори никой не беше видял", каза комисар Йорданов.
Смята се, че това е било дегизировка за заблуда на полицията.

Вследствие на работата на сектор „Грабежи” и районното управление извършителите са били установени и рано тази сутрин са били арестувани.
"Екипите пътуваха през нощта и съвместно с колегите от Свищов лицата бяха задържани", добави полицейският шеф.
По неофициална информация на БНР двамата студенти се казват Михаил Гюров и Кристиян Александров.

"Беше задържано и трето лице
в София, който е бил шофьор на групата – лицето, управлявало автомобила. Той е на 21 г. Установен е и собственикът на автомобила. Те са криминално проявени – единият за кражба от магазин, а другият за пътно-транспортно произшествие", уточни полицейският шеф.

Именно младежът, който играл ролята на шофьор в схемата - Владимир Стоянов, е бившият служител на офиса. Той работил там до септември 2011 г.,  имал представа за разположението в офиса и за охраната и бил инициатор на обира, който бил планиран около месец. Подбран е момент, в който няма клиенти, и той е знаел къде са били парите, заяви още Йорданов.
Йорданов коментира, че охраната на банките се подценява, защото тримата не са професионални крадци и все пак са успели, цитира го БТА.

Шефът на СДВР съобщи, че са намерени част от парите – около 5000 лева, а при предстоящите обиски разследващите се надяват да намерят и част от валутата.
"Едното от лицата си е закупило автомобил за 17 000 лева – немски, надежден, голям автомобил", допълни старши комисар Валери Йорданов.