Катастрофа с три автомобила и пострадали затвори движението по главния път от Кърджали към граничния пункт "Маказа", станала в района на село Върхари, съобщиха от полицията в областния град. 

Сигнал за инцидента е подаден подаден тази сутрин в 8:45 часа, като е съобщено, че са се ударили три коли. И трите автомобила са с различни регистрации. От полицията засега не уточняват броя и състоянието на пострадалите.

Общо четирима са приети за лечение от днешната катастрофа. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) "Д-р Ат.Дафовски", където пострадалите са транспортирани.

Трима от тях са настанени в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на кърджалийската болница. Те са деца на седем и на 12 години, и жена на 55 години. Четвъртият - момиче на 17 години, е транспортирано за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Пловдив.

От МБАЛ "Д-р Ат.Дафовски" посочиха също, че към момента общото състояние на настанените за лечение при тях е стабилно.

Районът е отцепен от полицейски екипи. Извършва се оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група от Районно управление Момчилград.

Автопатрули отцепват движението от двете страни на пътя - в посока Гърция, от разклона за Момчилград в района на спирка "Джебел", и в посока България - от отбивката за Момчилград преди разклона за село Върхари. По-късно движението бе възстановено.

На място има представители на полицията, пожарната и Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), предаде кореспондетът на БТА в Кърджали.  

Снимка: Валентина Стоева за БТА

Един човек е загинал, а друг е с опасност за живота след 28 тежки пътнотранспортни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха по-рано от МВР. Ранени са общо 39 души. На територията на София са станали 17 леки и три тежки катастрофи, при които са ранени четирима души, единият от които е с опасност за живота.  

Снимка: Валентина Стоева за БТА