Над 260 деца и младежи дефилират с музика и танц из улиците на Вършец и изнасят концерти на открита сцена пред местното читалище "Христо Ботев" за двудневния Национален преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави.

Снимки на духовите оркестри и мажоретните състави ВИЖТЕ ТУК >>> 

В тазгодишното издание на прегледа, което е 15-о поред, участват седем ученически духови оркестъра от София, Плевен, Велико Търново, Вършец и Априлци.

Те преминават през обновената алея на чинарите в центъра на Вършец, спират да посвирят за радост на местните жители и курортистите и продължават към сцената пред читалището.

След изпълненията домакините от Вършец поднасят на музикантите награди и грамоти.

Националният преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави е посветен на маестро Димитър Пеев - създател и диригент на духов оркестър "Дефилир"- Вършец, който почина през 2016 година, а сега оркестърът ръководи синът му Николай Пеев.

Той сподели, цитиран от кореспондента на БТА в Монтана, че от създаването на оркестъра през 2009 година досега през него са минали стотици ученици, а в момента в "Дефилир" свирят около 40 деца от различни класове в училището.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Снимка: БТА