Сигналът за инцидента е подаден около 5 часа сутринта.

Млад мъж с нож е нападнал пътници, чакащи на жп гарата и е ранил четирима от тях. Хеликоптер и няколко линейки са били изпратени на мястото, за да откарат ранените в болница, добавя в."Münchner Merkur".

По-късно един от пострадалите - 50-годишен мъж е починал от раните си. Останалите ранени също са мъже на над 40-годишна възраст, предаде БГНЕС.

Органите на реда засега не могат да потвърдят терористични мотиви зад атаката и проверяват показанията на очевидци, че нападателят е викал "Аллах акбар" ("Аллах е велик" - бел.ред).

Говорителката на полицията Михаела Гроб каза, че нападателят е обезвреден и арестуван, като властите изясняват в момента самоличността му. Според Баварското радио той е гражданин на Германия и досега не е попадал в полезрението на полицията.

Районът на гарата бе отцепен, като имаше известно закъснение и в разписанието на влаковете.

От прокуратурата в Мюнхен коментираха, че нападението очевидно има "ислямистки мотиви", допълват БНР и "Билд".

"Нападателят - 27-годишен германец, който бе арестуван, направи на място изявления, сочещи политическа, априорно ислямистка мотивация", обясни говорител на германското обвинение.

Говорителят на вътрешното министерство на провинция Бавария Оливер Плацер обаче заяви, че ведомството до момента не разполага с доказателства за ислямистки мотиви, предаде "Фокус".

"Разследването обаче продължава. Ние установихме, че мъжът има проблеми с наркотици и от психологично естество“, допълни Плацер.