По-малко от седмица, след като беше назначен новият шеф на дирекцията Бойко Атанасов, днес той е понижил всички ръководители на екипа по контролната дейност.

Постовете си губят заместник-директорът на НАП София с ресор "Контрол" Гергана Станулова, директорът на дирекция "Контрол" Петя Маринова, нейният заместник Георги Димов и трима началници на сектор "Ревизии" от столичната териториална дирекция - Даниела Плевненска, Снежанка Аначкова, Емил Динев, пише в. "Дневник".

До няколко седмици ръководството на НАП София обеща ще представи изцяло нова концепция за данъчно-осигурителния контрол и борбата с измамите, която ще включва структурни и организационни промени в столичната дирекция.

Промените в мениджърския екип са продължение на кадровите рокади в централното управление на агенцията и са продиктувани от неефективния данъчно-осигурителен контрол, включително борбата с измамите в най-голямата териториална структура на НАП, обясниха оттам.

В НАП–София има сериозни пропуски по отношение на организацията, комуникацията и борбата с ДДС – измамите, заяви пред радио „Фокус” директорът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов.
Той посочи, че има още какво да се направи по отношение на ДДС измамите.
„По различни данни 12% от ДДС в Европа е обект на злоупотреби и измами. Нашите оценки и анализи показват, че у нас тези проценти са между 10 и 12 на сто. Това е ахилесова пета на всички приходни администрации в Европа”, каза още Стефанов.

От началото на юли започват съвместни акции по Черноморието между НАП и Главна инспекция по труда дали всички наети лица имат трудови договори, дали са на 4-часов или на 8-часов работен ден и дали заплатите им отговарят на записаните в договорите.

Промените миналата седмица в НАП станаха след среща между финансовия министър Симеон Дянков и Красимир Стефанов. На нея стана ясно, че поне засега Стефанов остава на поста, но това зависи от резултатите му през следващите два месеца. Критиките бяха отправени най-вече към дирекцията в София.
Междувременно в. "Пари" съобщи, че вече има няколко идеи за нов директор на НАП, като той няма да е от София.

Последна актуализация в 20.30 ч.