В събота около 19.50 ч. 17-годишните близнаци Траян и Симеон и баща им бяха нападнати и пребити с бухалки и метални боксове от четирима младежи в автобус по линия 88. Боят продължил и на спирката, след което нападателите избягали.

След преглед в болница момчетата са изписани, а под медицинско наблюдение остана само баща им – без опасност за живота.

Прибирахме се от църква. Неочаквано извадиха палките и започнаха да ни бият. Даже не сме си говорили с тях. Почнаха да ни бият, почнаха да ни ритат. Баща ми дойде да ни спаси и те почнаха него да го удрят”, разказаха пред Нова телевизия близнаците.

Днес полицията в София е задържала заради побоя няколко души - представители на т.нар. "бръснати глави" или скинари, съобщи БНР.

В СДВР текат процесуално-следстевени действия, след приключването на които ще се прецени на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения.

Заради случилото се, роми, живеещи в столичния кв. "Дружба", излязоха на протест в събота вечерта.

През последните месеци зачестиха инцидентите между българи и роми. Побои станаха в благоевградското село Гърмен и столичния квартал "Орландовци". Възникнаха масови протести и от двете страни. В тях се включиха и футболни агитки и националистически организации, които повишиха напрежението.