Според официалната информация на вътрешното ведомство до масовия бой се стигнало, след като 32-годишният С.И влязъл почерпен в кръчмата и поискал алкохол. Когато там отказали да му сервират питие, мъжът излязъл афектиран и се обадил на свои познати за подкрепление. След пристигането на допълнителните сили групата потрошила стъклата на няколко автомобила пред заведението, влязла вътре и предизвикала сбиването.

В РПУ-Кърджали са отведени шестима души, като четири са задържани, допълниха от пресцентъра на МВР. Те са на 17, 32, 35 и 47 години. Образуваното досъдебно производство е за повреда и унищожаване на чуждо имущество и хулиганство.

Собственикът на заведението е Ибрям Сали - бивш член на ДПС, който през 2007 г. се кандидатирал за кмет с подкрепата на ГЕРБ, съобщи bTV. Съпругата му Юмгюл казва, че още с влизането си пияният клиент се обърнал към кръчмаря с думите: "Ти си човекът на Бойко". Малко по-късно, след като се разгоряла разпрата, той се обадил на свой приятел от Хасково - Севдин, който е братовчед на кмета на община Черноочене. Севдин от своя страна довел "наказателната бригада" в Дядовско и започнал боят.  

По думите на Ибрям симпатизантите на ДПС по принцип не идват в неговата кръчма. Те ходели в друго заведение, което работело нелегално. И той, и съпругата му са категорични, че отскоро в Дядовско има разделение между  симпатизантите на ГЕРБ и ДПС. Семейството твърди още, че вчерашното нападение над заведението е четвърто подред.

"10-15 души сме от ГЕРБ. Преди един месец от ДПС направиха събрание. В същия ден стъклата на магазина ми бяха изпочупени", разказва Ибрям. Той смята, че хората в селото се страхуват да говорят.

Междувременно кметът на община Черноочене, част от която е и село Дядовско, отказа да коментира инцидента.
„Осъждам остро подобни актове на насилие в една демократична държава. Не съм категорична, че става дума за политическо единоборство, но факт е, че в заведението, където е станал скандалът, се събират наши симпатизанти. Факт е също, че собственикът е бил кандидат за кмет през 2007 година от ГЕРБ. Това са фактите и е грозно и недопустимо да се нагнетява напрежение по селата, особено сега преди изборите", коментира народният представител от ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева, цитирана от Дарик радио.