Лиляна Павлова с 20 въпроса към служебен министър

stat
14:30  |  20 април 2017 / Редактор Нели Делчева / обновено преди 15 минути

"Време за отговори! Служебното ръководство на МРРБ си постави амбициозни цели за краткия си мандат", написа бившата министърка във Фейсбук.
Лиляна Павлова е решила да провери изпълнението на целите, които са си поставили служебният министър Спас Попниколов и екипът му, като поставя 20 парламентарни въпроса.

"Очаквам ясни и конкретни отговори и държа на публичност и изчерпателност!", написа бившата министърка.

Ето някои от въпросите, които Павлова отправя към служебния кабинет.

1. Моля да ме информирате направена ли е проверка за недопустими дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради? Ако да - какъв вид е проверката - по документи или физическа? Колко сгради са проверени, на какъв принцип? Какви са резултатите от проверката - за колко сгради са констатирани недопустими дейности с конкретни данни относно сграда, недопустими дейности и размер на средствата за тези дейности? Какъв е общият размер на средствата за недопустимите дейности, които проверката е установила? Коя е сградата, за която представител на министерството твърди, че има "подменен асансьор"? Разработен ли е механизъм за възстановяване на средствата за извършени недопустими разходи по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради? Ако да - да ми бъде предоставено копие от механизма.

2. Във връзка с необходимостта от осигуряване на безопасна инфраструктура, обявено за Ваш приоритет, моля да ми отговорите на въпроса възложен ли е ремонт на виадукт на км 33 на АМ "Хемус" - долно и горно строене - дясно платно? Ако не - каква е причината, при условие, че проектът за ремонт е готов от януари 2017 г., след като през ноември 2016 г. "Автомагистрали" ЕАД с писмо уведомява АПИ за необходимост от ремонт на дясно платно на мостово съоръжение (виадукт) на 33 км от АМ "Хемус"?

3. Във връзка с оповестен доклад за състоянието на тунелите в страната и информацията за изготвени планове с мерки, препоръки и конкретни срокове за фактическото изпълнение на предложените мерки, моля да ми предоставите информация за тези планове, както и за изпълнението на мерките, заложени в тях от страна на АПИ. В случай, че има започнати дейности, моля да ми предоставите информация относно начина на тяхното възлагане и стойността на предвидените разходи.

4. Заявихте, че един от основните Ви ангажименти е ускоряването на подготовката на председателството на ЕС през 2018 г. в частта инфраструктура. В тази връзка моля да ме информирате за напредъка и изпълнените дейности от Вас в периода м. февруари - м. април 2017 г. във връзка с ангажиментите на МРРБ за подготовката на Председателството на Съвета на Европейския съюз.

Наскоро служебният министър Спас Попниколов и регионалният министър от кабинета "Борисов 2" Лиляна Павлова влязоха в задочен спор заради програмата за саниране. Попниколов обяви, че има съмнения за извършени нарушения по програмата и тя отива на прокурор. Павлова от своя страна реагира, като написа във Фейсбук, че служебният министър е изрекъл неистини в национален ефир.

Всички въпроси, поставени от Павлова, може да откриете тук >>


Последно в Политика


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?