По телефон пред БНТ и bTV 25-годишният борец каза, че не е познавал човека, който го нападнал и не го е предизвикал с нищо.

"Бяхме седнали на бара и това момче се беше блъснало в едно момче от нашата компания. Започнаха да си говорят нещо. Обърнах се, помислих, че са приятели. После той си тръгна. След малко се върна и започна да удря моя приятел. Тогава усетих, че някой ме блъсна. Обърнах се и видях, че се дърпат. По едно време усетих, че нещо ме затопли. Отдръпнах се и гледам… нож", разказа Ганев.

Световният шампион по борба е в добро състояние, стабилен е и вече няма температура, раните му са спокойни, съобщи по-рано д-р Стефан Стругаров, хирург в „Пирогов" и лекар на националния отбор по борба, който е сменил превръзките на пострадалия, предаде "Фокус".
 
Междувременно в 16 часа съдът в Габрово остави в ареста 31-годишния Владимир Иванов, който рани Ганев. Делото се гледа при закрити врата, предаде Дарик. Като свидетели не бяха допуснати приятели на Владимир, които твърдят, че сбиването е предизвикано от небезизвестен бизнесмен от Севлиево,  предаде бТВ.

Владимир Иванов е обвиняем за това, че на 26 декември в Габрово, пред входа на заведение “Текила бар“ е причинил средна телесна повреда на Михаил Ганев. Обвиняемият не е бил осъждан.

Пред магистратите Иванов е обяснил, че живее и работи в Испания от 10 години. Дошъл си е в България само за коледните и новогодишни празниците, за да види близките си. Не живее на постоянния си адрес в Габрово, а е отседнал в жилището на баща си.

Съдът не е приел възраженията на защитника на обвиняемия, че той не би могъл да се укрие, тъй като му е наложена забрана да напуска пределите на България. Освен това според магистратите досъдебното наказателно производство е в началото и трябва да се събират още доказателства, а Иванов би могъл да осуети това.
Определението подлежи на обжалване пред Габровски окръжен съд в 3-дневен срок от днес.

По-рано бяха оповестени и резултатите от кръвните проби. Те показват, че 25-годишният Ганев не е бил пиян при скандала в габровското заведение. Изследването е показало 0,05 промила алкохол в кръвта му, съобщиха от Областна дирекция на МВР, предаде Дарик. 
Съдържанието на алкохол в кръвта на 31-годишния Владимир Иванов е 0,16 промила. Все още не са готови резултатите от изследването за наркотици. Кръвните проби са анализирани в научно-техническата лаборатория на МВР-Габрово.

В четвъртък сутринта стана ясно, че Ганев ще бъде изведен от Централната реанимация на "Пирогов" и лечението му ще продължи във Втора хирургия.

Последна актуализация в 10 ч.