Късно снощи в една от болниците на македонската столица Скопие почина още един полицай.

Той бе настанен за лечение с тежки наранявания получени по време на сраженията в околностите на град Куманово. С него броя на убитите македонски полицаи достигна 6.

Вътрешният министър Гордана Янкуловска тази нощ съобщи, че петима полицаи са били убити, а други 30 ранени при въоръжения сблъсък, който избухна рано сутринта и продължи над 16 часа.

Янкуловска отказа да съобщи броя на пострадалите сред нападателите. Тя отказа да уточни и "от коя съседна държава са нахлули на територията на страната".

През нощта в града е било мирно, но от сутринта отново се чуват изстрели. Хеликоптери и безпилотни самолети прелитат над града, а се чуват и сирени на Бърза помощ.

Али Ахмети е помогнал терористите да се предадат на полицията

Лидерът на Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) Али Ахмети изигра ключова роля при предаването на терористите, които влязоха в престрелка с полицията, предаде македонското електронно издание Локално, като се позовава на неназован източник от ДСИ.

Той е заявил пред електронното издание Либертас, че Ахмети бил цял ден в централата на партия в Малка Речица и оттам е помагал за решаване на ситуацията.

България изразява загриженост по повод събитията в Куманово

Изказваме съболезнования на семействата и близките на загиналите и ранените. Надяваме се сигурността в засегнатите райони на града да бъде възстановена възможно най-бързо и да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението и увеличаване на броя на пострадалите, се казва в съобщение на Министерството на външните работи.

Призоваваме всички политически фактори към отговорно поведение, в името на стабилността на Република Македония и региона.

Считаме, че статутът на Република Македония на страна – кандидат за членство в НАТО и ЕС изисква бързо, прозрачно и цялостно разследване и установяване на случилото се, както и предприемането на всички съответни мерки в духа на върховенството на закона.