Изданието посочва, че последните 27 терористи, които са се укривали в десетина къщи, са се предали на полицията. Те са размахали пред полицаите бели чаршафи.

Вижте снимки >>>

Според последните информации трима полицаи са загинали в престрелките. Двама са о село Бървеница, един от Зубовце.

По-рано бунтовнии от т. н. Армия за национално освобождение поеха отоговорност за нападението.

"В борбата за национално достойнство, която все още продължава, силите на АНО тази сутрин нападнаха македонската полиция, която вече дни тероризира цивилното население", се казва в съобщение на АНО, публикувано от прищинското издание Botasot.

В съобщението се посочва, че акциите на АНО в бъдеще ще бъдат още по-ожесточени.

Властите: Сценарий за дестабилизиране на Македония

В Куманово има въоръжена терористична група, за което са информирани съседните страни и международната общност, заяви на пресконференция в Скопие депутатът от управляващата ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, предаде Радио свободна Европа в програмата за Македония.

Милошоски изтъкна, че става дума за сценарий за дестабилизиране на Македония.

Русия е загрижена за положението в Македония

Руското министерство на външните работи разпространи съобщение във връзка с въоръжените инциденти в Куманово, предаде македонското електронно издание А1on.

В съобщението МВнР на Русия изразява загриженост за ситуацията и надежда за скорошно успокояване на обстановката.

"Със загриженост следим информациите за въоръжен инцидент в Куманово. Надяваме се, че ситуацията скоро ще се нормализира, а обстоятелствата ще бъдат разследвани", се казва в съобщението.

От руското МВнР изразяват загриженост и за антиправителствените протести през последните дни, като полицията е помогнала да се избегне ескалация на ситуацията.

Опозицията: Спрете протестите

Лидерът на опозицията в Македония Зоран Заев призова за спиране на антиправителствените протести, които се организират в редица градове в Македония, заради случващото се в Куманово, предаде македонското електронно издание За се.

Според Заев в този момент е важно да се помогне на цивилното население и да се гарантира сигурността на гражданите.