По-късно в болница "Пирогов" почина и раненото 16-годишно момче.

Инцидентът е станал вчера около 18.50 часа на 2 километра от селото, по пътя, който води към магистралата Варна-София, съобщиха от полицията в Ловеч. Причината е нерегламентирано състезание между два леки автомобила.

По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите - Ф.М., на 28 години, от Лесидрен, губи контрол над "Ауди" 80 и навлиза в банкета. Там блъска движещите се в посока Лесидрен пешеходци. Две от децата са момичета - В.Ц., на 16 години, от Троян, и П.Б., на 15 години, от София. Момчето - М.Ц., е също на 16 години и е от Лесидрен.

В резултат на удара на място е починало 16-годишното момиче. Смъртта е констатирана от пристигналия след инцидента екип на ЦСМП –Ловеч. 

"По-голямото момченце, което е от Лесидрен, е в много тежко здравословно състояние, на командно дишане, с черепно-мозъчна травма и с други наранявания. Още през нощта са консултирани с професор Радев, неврохирург от Плевен. Направени са абсолютно всички изследвания, направено му е скенер", каза по-рано пред БНР изпълняващият длъжността директор на болницата в Ловеч д-р Донка Минкова.
По-късно момчето е транспортирано в "Пирогов", където е починало въпреки усилията на лекарите.

15-годишното момиче от София, също е с по-леки травми и наранявания, но няма опасност за живота му, затова още през нощта е взето от родителите си.

"Тя е със счупване на едната кост на лявата подбедрица, нараняване на лявата предмишница и нараняване на дясното бедро. Беше обработена през нощта, като родителите са я транспортирали към София и не можем да кажем дали е настанена в лечебно заведение”, допълни д-р Минкова, цитирина от "Фокус".

В болницата за наблюдение е оставено и 8-годишно дете, което също е пострадало леко при инцидента.

Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той е задържан за 72 часа.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев разказа пред БНТ, че вчера по пътя са вървели 10-15 деца, които се връщали от място в района, където често се събирали. Едните се движели отляво, другите, които били пометени - отдясно.

"Тези момчета двете -  едното с БМВ, другото с "Ауди", са се надбягвали и виждат децата. Този с БМВ-то спира, обаче другият - децата както вървят отдясно, ги почва. Имаше тука от месец и половина такива изпълнения и аз се обаждах, два пъти съм се обаждал. Идваха полицаите от Угърчин с един катаджия да пишем актове. Тръгваме, минаваме през хора - никой не иска да стане свидетел, че се кара силно. Не им написаха актове, а предупредителни протоколи. Обаче трябваше да им смениме мозъците, протокол не оправя работата", коментира кметът.

Днес бабата и дядото на загиналото момиче бяха дошли на мястото на трагичния инцидент, предаде Нова телевизия. Възрастната жена също разказа, че такива гонки се правят често, дори и от младежи, които нямат шофьорски книжки. Тя добави, че познава и двамата, участвали в състезанието снощи - били местни, от ромски произход.

Междувременно млад шофьор блъсна с колата с и уби лекар във Варна.