Той за първи път се яви в съдебната зала в Софийски градски съд, следван от петима охранители, предаде БТА. Йосифов бе в инвалидна количка, като бе скрил и лицето си. Според закона, щом признава вината си и всички факти в обинителния акт срещу него, делото ще се гледа по съкратеното производство и
той трябва да получи присъда под минималната. Очевидно Йоско се опитва да избегне затвора, коментираха юристи.

Снегът забави малко старта на заседанието днес, тъй като прокурорът по делото закъсня заради усложнения в пътната обстановка, съобщи БГНЕС.

До този момент ход на делото не бе даден, тъй като се изготвяха експертизи за здравословното състояние на Йоско. На 3 ноември процесът не започна, тъй като Йоско не дойде, а адвокатите му обясниха, че е на легло и не може да се движи. Той също пострада при катастрофата и трима лекари представиха експертизата, според която не може да пътува и да присъства в съдебната зала. Четирима полицаи обаче свидетелстваха, че са засекли при рутинни проверки на джип в Сливен на 13 ноември и 3 декември Йойсифов да се вози на задната седалка. Заради това съдът разпореди той задължително да се яви на делото.

Днес в съдебната зала беше съобщено, че в момента Йосифов лежи в болница и почасово венозно му вливат антибиотици. Заради здравословното му състояние пледоариите по делото бяха съобразени с него и ще се проведат а 10 февруари от 13:30 часа, съобщи БГНЕС.
Магистратите взеха предвид направеното самопризнание на Йоско и уважиха искането на защитата му делото да се гледа по съкратената процедура. Съдебният състав изслуша само 5 свидетели на представителите на частните обвинители и граждански ищци, като сред тях беше и съпругата на единия от загиналите Борислава Михайлова.

Срещу него има 10 частни обвинители и граждански ищци. Това са близки на загиналите и пострадалите. Гражданският иск срещу Йосифов е рекорден - 1, 250 млн. лева.

Катастрофата, която той причини, стана рано сутринта на 2 март 2011 г. При нея загинаха двама мъже - на 31 и 53 години, а двама техни колеги бяха тежко ранени. Експертизата показа, че е управлявал бронирания си джип "Мерцедес" с доста над допустимата скорост и след употреба на алкохол.

Името на Йоско нашумя, след като бе задържан и обвинен за убийството на Константин Димитров - Самоковеца в Холандия, но впоследствие оправдан поради липса на доказателства.