С решението си обаче върховните магистрати потвърдиха по-лекото наказание на сливенския бизнесмен, получено от Софийския апелативен съд. На първа инстанция той бе осъден на 8 години затвор.

Причината и двете присъди да са толкова ниски е, че той се призна за виновен и делото бе гледано по съкратената процедура. Така прокуратурата не можа да се пребори за 15 г. лишаване от свобода.

Катастрофата стана през март 2011 година в столичния квартал Бояна, когато, пиян, Йосифов помете с джипа си "Мерцедес G-500" кола с четирима мъже, които отивали на работа. Загинаха двама от тях - на 31 и 51 години, а другите бяха тежко ранени. По-младият от убитите беше баща на малко дете

Установено бе, че по време на инцидента Йоско е карал с 2,6 промила алкохол в кръвта и скорост, превищаваща възможната за този пътен участък с 45 км в час.  

Съдът реши Йосифов да изплати на семействата на жертвите обезщетение в размер на общо 680 000 лева.

При катастрофата той също беше ранен сериозно и по време на процеса се явяваше в инвалидна количка. Защитата му пледираше за условна присъда с мотива, че е парализиран. По-късно обаче бяха излъчени кадри, на които се вижда как той се разхожда из София.